CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 7. helmikuuta 2009

Granlund iski neljästi Venäjän verkkoon

Alle 18-v. maajoukkueturnaus
Suomi–Venäjä 5–2
(1–1, 3–0, 1–1)

Kärppien Mikael Granlund, 16, vietti perjantaina jääkiekkoilijan unelmailtaa. Keskushyökkääjä latoi neljä maalia Venäjän verkkoon ja johdatti Suomen 5–2-voittoon alle 18-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa Ruotsissa.
Aniharva kiekkoilija on järjestänyt vastaavia maalikarkeloita idän kiekkojätin kustannuksella. Suvereeni esitys jäi takuuvarmasti NHL-kykyjenetsijöiden mieleen, mutta Granlund itse piti luistimensa tiukasti Nyköpingin hallin jäisellä kamaralla.
”Siinä oli saumat tehdä enemmänkin maaleja. Paljon enemmän”, Granlund hymähti loppuverryttelyn jälkeen.
”Oli helppo onnistua, kun sain lyödä kiekkoja tyhjään maaliin.”
Oulunsalolainen pelaa samassa ketjussa Teemu Pulkkisen ja Toni Rajalan kanssa. Suomi-kiekkoilun superlupaukset pelaavat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä – ja jälki on ollut tuhoisaa.
Kahden ottelun jälkeen Granlund johtaa Ruotsin-turnauksen pistepörssiä tehoilla 5+2=7. Myös Rajala (3+4) ja Pulkkinen (0+7) ovat keränneet seitsemän tehopistettä.
Troikka värkkäsi Venäjä-ottelussa kolme näyttävää ylivoimamaalia. Myös keskiviikon voitokkaassa Tshekki-ottelussa verkko heilui ylivoimapelin aikana kolmesti.
Erikoistilannepelaamisen jäätävä tehokkuus kertoo olennaisen Granlundin, Pulkkisen ja Rajalan potentiaalista.
”Hyvin on mennyt. Ajattelemme pelistä samalla tavalla”, Granlund myönsi.
Oliko Venäjä-ottelu maajoukkueurasi paras?
”Ainakin yksi parhaista”, Granlund muotoili vaatimattomasti.
Lauantaina Suomi kohtaa USA:n ja sunnuntaina Ruotsin. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kausi huipentuu keväällä. Ikäluokan MM-turnaus pelataan 9.–20. huhtikuuta Yhdysvalloissa.

Kimmo Siira

0 kommenttia: