CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Viikonlopun leijonien kootut selitykset

Päävalmentaja Jalonen: "mailahäirintä on karsittava"
"ero SM-liigan tuomarilinjassa on äärettömän suuri maajoukkueen ja Mestarien liigan peleihin ja jopa NHL:ään verrattuna." Neuvostoliiton entinen mj-valmentaja Boris Majorov kummasteli Jalosen puheita: "meillä oli Ruotsi-ottelussa SM-liigan päätuomarikaksikko ja he pistivät venäläiset 18 kertaa kaksi minuuttiselle ja antoivat neljä kymppiä".
Kyseessä on hyvin tyypillinen Jalosen ongelmanratkaisu teoreema: kun ei pärjätä, niin syitä pitää aina lähteä etsimään jostain muualta kuin peilistä tai pukukopista! Eiköhän tähän asiaan yksinkertaisin selitys ole se, että kun kaveri vaan yksinkertaisesti tulee paremmalla jalalla ja kädellä, niin ainoa keino pysäyttämiseksi on "vanha kunnon kahvakiekko". Jos kädet, jalat ja nuppi toimii, niin ei tarvitse itkeä pillittää, että kyllähän me mutta kun noi tuomarit.......!
16-vuotiaat pikkuleijonat hävisivät peräkkäisinä päivinä (voitettuaan ensin Tsekit 5-3) sekä Venäjälle 7-2, että Ruotsille 8-2. Jääkiekkoliiton sivuilta napattu kommentti kuvastaa hyvin myöskin tätä edellä kuvattua aikuisten peliä: Suomen ja Venäjän ottelu osoitti selkeästi, että venäläiset ovat taidoiltaan ja fyysisyydeltään suomalaisia selkeästi edellä. Laukaukset lähtevät napakasti, syötöt napsahtavat pelaajakaverin lapaan ja 1-1 vastaan tilanteissa kädet käyvät. Suomi ei hävinnyt maalipaikoissa Venäjälle, mutta laadussa oltiin jäljessä. Tähän asti siis kaikki hyvin, kerrotaan suoraan mistä kenkä puristaa; ollaan taidoissa jäljessä kaveria. Sitten nukutaan yö ja vastaan tulee Ruotsi. Turpaan tulee 8-2 ja selitykset muuttuvat tuttuun tyyliin: "Väsymys varmasti alkoi jo painaa nuorten miesten pelaamisessa, sillä ottelu oli jo kolmas kolmen päivän sisällä."Kovavauhtinen eilinen iltapeli Venäjää vastaan vaikutti pelaamiseen ja energiat loppuivat kolmannessa erässä. Hyökkäyspelitaitoa meiltä löytyy kyllä kärkimaitakin vastaan, mutta puolustamisessa ei onnistuttu. Omalla puolustusalueella tarvitaan lisää kiloja ja härskiyttä, summasi turnauksen antia päävalmentaja Juha Pajuoja. Viiltävää analyysiä pelistä ja missä oikein piilee vika: päävalmentajan mielestä siis hyökkäyspeli toimii (tosin onnistuttiin tekemään kahdessa viime pelissä vain 4 maalia kaverin 15 maalia vastaan!), ja kuin sokerina pohjalle puolustuspää tulee kuntoon, kunhan vain löydämme sinne puolustuspäähän vielä isompia ja painavampia poikia! Jumalauta siellähän on jo nyt saman kokoisia veijareita kun esim. Petteri Nummelin tai Kimmo Timonen. Kannattaisikohan välillä edes hieman miettiä mitä sammakoita suustaan päästää, tosin uskon herrojen jopa sitä miettineen, mutta minkäs teet kun lähtökohtaisesti analyysi ja käsitys nykykiekon pelaajaprofiilista on aivan metsässä. Näihin kuviin näihin tunnelmiin....blogi vaikenee.

PS.Viikonlopun jääkiekkosankarit tulevat 18-vuotiaiden maajoukkueen pelaajista. Uskomattomat tehot kolmessa pelissä tehneet Mikael Granlund (6+2), Toni Rajala (3+5) ja Teemu Pulkinen (0+7) eivät tarvitse taakseen selittelijöitä vaan tulostaulu käy tähän käyttötarkoitukseen varsin hyvin.

0 kommenttia: