CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Jääkiekon korkeakouluhanke Jyväskylään

Jyväskylässä on käynnistymässä valtakunnallisesti ainutlaatuinen jääkiekon korkeakouluhanke. JYP Jyväskylä Oy:n ja D-Kiekon yhteistyön kautta syntyneestä D Teamistä tulee erilainen Mestisjoukkue. D Teamin tavoitteena on tarjota määrätietoinen koulutuspaikka jääkiekkoammattilaiseksi ja samalla tukea pelaajien kouluttautumista ja valmiuksia jääkiekkouran jälkeiseen elämään. D Teamin pelaajista pääosa koostuu opiskelevista pelaajista, jotka saavat samalla valmiudet huippukiekkoiluun sekä siviilielämän haasteisiin. Korkeakoulujoukkue -malli tarjoaa aikaisemmin puuttuneen kehitysportaan juniorijääkiekon ja SM-liigan välille.

Jääkiekon korkeakoulu -hankkeessa ovat mukana seurojen ohella Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen Urheiluakatemia. Näiden tahojen yhteistyön tuloksena käynnistetään Jyväskylään jääkiekon korkeakoulu -malli, jonka uskotaan muodostuvan vetovoimaiseksi ja kaikille osapuolille lisäarvoa tuovaksi kehityshankkeeksi.

Jääkiekkoilijoiden opiskelu- ja peliuran tukemiseksi käynnistetään pelaajien mentorointi -toiminta. Mentorina toimii ex-JYP ja ex-maajoukkuesentteri Joni Lius. Hänen tehtävänään on toimia jääkiekkoilijoiden henkilökohtaisena tukena koulutus- ja peliuran yhdistämisen haasteissa. Mentorin tehtävänä on kannustaa D Teamin ja myös JYP:n liigajoukkueen pelaajia opintojen käynnistämiseen, niissä edistymiseen sekä lopulta opinnoissa valmistumiseen. Tavoitteena on, että yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opiskelevat jääkiekkoilijat pystyvät etenemään opinnoissaan samalla kun heillä on pelipaikka jääkiekon huippuorganisaatiossa ja mahdollisuus kehittyä huipputasolle pelaajana.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto ovat mukana jääkiekon korkeakouluhankkeessa toiminnallisesti ja taloudellisesti. Mentorina toimivan Joni Liuksen toimipaikka tulee olemaan Keski-Suomen Urheiluakatemiassa, joka on toiminnassaan keskittynyt urheilun ja opiskelun yhdistämiseen. Urheiluakatemia on keskittynyt tähän saakka pääosin yksilölajeihin (yleisurheilu, uinti, telinevoimistelu), mutta nyt toimintaa laajennetaan joukkuelajin, jääkiekon suuntaan. Keski-Suomen Urheiluakatemian kautta opiskelevat jääkiekkoilijat saavat urheiluakatemian urheilijastatuksen, joka mahdollistaa korkeakouluissa henkilökohtaisen opiskelu- ja valmennussuunnitelman (HOVS) tekemisen ja sitä kautta opintojen ja urheilu-uran yhdistämisen haasteisiin reagoimisen.

Lisätietoja:
Mentor Joni Lius, 040 838 8000
Keski-Suomen Urheiluakatemian toiminnanjohtaja Heli Nieminen, 050 300 5762
D Teamin toimitusjohtaja Ilkka Lahti, 0400 912 135

0 kommenttia: