CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 9. helmikuuta 2009

Muutama mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi

Teemu Wilenius. Sanomalehti Kalevan urheilu- ja verkkotoimittaja. Vastaa pitkälti myös KiekkoKalevan sisällöllisestä puolesta. Nuoresta iästään (26v.) huolimatta luulee tietävänsä yhtä sun toista urheilusta ja lätkästä. Mutta monestihan se on niin* että luulo ei ole tiedon väärti(herran oma kuvaus itsestään). Teemu kirjoitti 5.11.2008 pohjoisen tulevaisuuden lupauksista näin:

Seuraavat vahvat ikäkausiluokat tekevät tuloaan oululaisten edustusmiehistöön todennäköisesti kahden-kolmen vuoden päästä. 1991-1993-syntyneiden kärppäpelureiden joukosta löytyy monta sellaista nuorukaista, jotka kuuluvat ainakin vielä valtakunnan eliittiin omassa ikäluokassaan.

Nostan muutaman tulevaisuuden tukipilarin nyt esiin:

Hyökkääjä Mikael Granlund: Vasta 16-vuotias, mutta johtaa siitä huolimatta A-Kärppien peliä esimerkillisesti. Fiksu ja täysipäinen kaveri myös siviilissä. Kultakimpale, josta seuran kannattaa pitää kynsin ja hampain kiinni. Sentteri on tehnyt tänä syksynä A-nuorissa 15 ottelussa tehopisteet 8+15=23. Pienikokoisena (177cm ja 77 kg) tarvitsee vielä ripauksen kokoa pärjätäkseen SM-liigassa.

Hyökkääjä Joonas Donskoi: Granlundin ikätoveri, joka on alunperin lähtöisin Raahesta. Suoraviivainen maalintekijä, joka noussee parin vuoden päästä liigajoukkueeseen. Röyhkeä laituri, jolla riittää juonikkuutta yllin kyllin. 181-senttinen hyökkääjää pärjää myös kulmaväännöissä muutamaa vuotta vanhempien seassa A-nuorissa.

Hyökkääjä Aleksi Niemitalo: Kemissä vuonna 1993 syntynyt . Isä Markku Niemitalo on entinen maajoukkuejääpalloilija. Hyvä liike ja näkee peliä loistavasti.

Hyökkääjä Markus Granlund: Mikaelin vuotta nuorempi pikkuveli. Hyvin samantyylinen sentteri kuin isoveljensä. Taito kantaa pitkälle.

Puolustaja Risto Mattila: Vuonna 1991 syntynyt maajoukkuepuolustaja. Kiekollinen johtaja, jolla on hyvä laukaus ja pelikäsitys.

Puolustaja Jere Tihinen: Vuonna 1993 syntynyt maajoukkuepuolustaja. Todella hyvä liike, pelisilmä ja laukaus. Pienikokoisuus hidastaa menoa hitusen, mutta vielä on monta vuotta aikaa kerätä senttejä ja kiloja.

Maalivahti Tuomas Saarela: 1993 syntynyt Jäälin poika. Nopearefleksinen pieni maalivahti.

"etelän miehenä" en lähde huitomaan kyseistä listaa puoleen jos toiseen. Mukavaa kyllä on se, että pohjoisessa myös verkkojulkaisut ovat kiinnostuneita nuorista tulevaisuuden pelaajista ja kirjoittelevat myös heistä, upeaa.

0 kommenttia: