CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Taitopelaajia vain ei tarvita, Ilpo Myllyniemi


Ilpo Myllyniemi Suomen presidentiksi, tai ainakin jääkiekkoliiton hierarkiassa jyrkkään uraputkeen ylöspäin, muuten niin kaavoihinsa jämähtäneessä organisaatiossa!
Ilpo toimii kiekkoliitossa liittokouluttajana ja on vuosikausia vastannut mm.jääkiekkoliiton Finnhockey School leireistä ja niiden ohjelmasisällöistä. Syy tähän mielenilmaukseen ja hatun nostoon löytyy artikkelista, jonka Ilpo on kirjoittanut uusimpaan Kiekkolehteen (n:o 4/2009, sivu 20). On ilahduttavaa huomata, että "perheestä" löytyy henkilö, joka ensinnäkin pystyy tuottamaan kirjalliseen muotoon ymmärrettävää, kerronnaltaan sisältörikasta ja ennenkaikkea älykästä kerrottavaa Suomen juniorikiekkoilusta ja sen tilasta. Hienoa Ilpo! En tiedä onko kirjoituksessa käytetty termi "moottoritievalmennus" hänen keksimänsä, mutta toimii kuin junan vessa. Lukekaa hyvät "hoki" ihmiset tämä artikkeli ajatuksella, ja miettikää tämänhetkistä junnukiekkomme taitotasoa ja kuinka ylläpidämme illuusiota "oikotiestä onneen". Tässä muutama lainaus kirjoituksesta:

-SM-mitalit voitaisiin pelata vasta keväällä, ja sitä ennen olisi peleja ja sarjoja, jotka mahdollistaisivat fyysisen kehittymisen oman aikataulun mukaan, ja pelaamisen, jossa saisi vielä yrittää voittaa ottelua tosissaan moniarvoisemmalla joukkueella. Joukkueet voisivat ajaa sisään rohkeammin myöhemmin fyysisesti kehittyviä pelaajia ja uskaltaisivat pitää "hankaliakin" pelaajia riveissään.

-jos on tehnyt alasarjoissa tai AA-sarjoissa paljon maaleja, niin niitä tekee myös kovissakin sarjoissa, jos annetaan aikaa löytää pelirytmi. Moottoritien kulkija ei koskaan tee enempää maaleja kuin on tehnyt siihenkin asti.

-kaikki tehot on käytössä illasta toiseen,vuodesta toiseen. Jos ei peli kulje, niin lisätään menoa. Taitoa emme yksinkertaisesti tarvitse.

-jos harjoittelua pitää tehostaa, niin se pitää tehdä omalla paikkakunnalla, eikä ajeluttaa pelaajia ympäri maakuntaa istumassa takapenkillä.........

Loistavaa!!

0 kommenttia: