CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 15. tammikuuta 2009

Valtteri Filppulan tarina












Vantaalta maailmalle
Ensimmäinen tärkeä tieto on, että Valtteri ei ole "Valtsu", vaan "Valle".
Filppulan perheeseen kuuluvat insinöörinä työskentelevä isä Raineri, päiväkodinjohtajana toimiva äiti Liisa ja TPS:ssä kiekkoileva isoveli Ilari. Vanhemmat ovat kotoisin Kanta-Hämeestä Jokioisilta, mutta opiskelu- ja työkuviot toivat perheen Vantaalle. Ilari syntyi vuonna 1981 ja Valtteri 1984.
Pojat olivat erittäin urheilullisia, ja Jokioisten Koetuksessa pesäpalloa pelanneen isänsä innoittamina he löivät palloa Vantaan Pesiksen riveissä. Myös karva- ja nahkapallo saivat kyytiä. Pian suosikkilajiksi valikoitui jääkiekkoilu, kun pojat liittyivät Etelä-Vantaan Urheilijoihin.
Etuajassa ruokapöydässä
Toisinaan äidin tekemä jauhelihaspagettiannos siirtyi tupperware-askista tuulensuojaan automatkan aikana, kun Valtteri siirtyi pesistreeneistä kiekkoharjoituksiin.
- Valtteri on aina ollut erittäin täsmällinen. Jos sovittiin, että ruokailu on kello 15, hän oli paikalla etuajassa, Liisa Filppula kertoo.
Pari vuotta sitten Jääkiekkolehden laajassa henkilöhaastattelussa Filppula kuvaili itseään huumorintajuiseksi, rauhalliseksi ja täsmälliseksi.
- Hänen sanaansa pystyi luottamaan, juniorivalmentaja Petri Eronen vahvistaa.

B-juniorina Jokereihin
B-juniori-ikäisenä Filppula siirtyi Jokereihin.
- Ei hän fanittanut Jokereita tai HIFK:ta, mutta Jokerit oli Vallelle läheisempi. Hän ei voinut kuvitella itseään IFK:n pelitapaan ja imagoon, juniorivuosien pelikaveri Tuukka Pursiainen tietää. Filppula kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2003. Monien mielestä hän osasi enemmän kuin yritti.- Olin sellainen keskitason oppilas, sillä en hirveästi keskittynyt kouluun. Halusin kuitenkin hoitaa kaikki hommat hyvin, Filppula kertoi Jääkiekkolehdessä.Vasta lukion jälkeen hän ryhtyi haaveilemaan ammattilaisjääkiekkoilijan urasta.
- Vallen suurin haave oli päästä NHL:ään. Kaikki muu siihen päälle on ylimääräistä plussaa, Ilari kertoo.Mikäli Valtterista ei olisi tullut jääkiekkoilijaa, niin...- Hän opiskelisi
kauppakorkeakoulussa tai oikeustieteellisessä. Hän on todella tervepäinen ja järkevä mies, kehaisee pelaaja-agentti Markus Lehto.

Valtteri Filppula
Syntynyt: 20.3.1984 vantaalla
Perhesuhteet: Tyttöystävä Heidi Jaakkola, Isä Rainer, äiti Liisa ja veli Ilari.
Pituus ja Paino: 183 cm ja 88 kg
Maila: Left
Pelinumero: 51
Seurat: -2000 EVU / K-Vantaa, 2000-2005 Jokerit, 2005- Detroit Red Wings / Grand Rapids Griffins
Saavutukset: 20-vuotiaiden MM-pronssia 2003 ja 2004 ja SM-liigan hopeaa 2005.
NHL-varaus: Detroitin 3. varaus (3. kierros) vuonna 2002, 95. pelaaja.

SANTTU SILVENNOINEN (Iltalehti 5.6.2008)

0 kommenttia: